Kasvatuksestani

Minulla on ollut koiria noin 40 vuotta. Norjanharmaahirvikoira oli perheessämme, kun olin lapsi. 90-luvulla elämääni tuli dalmatiankoira, saksanpaimenkoira ja dogo argentino. Koirien kasvatus alkoi vuonna 1998 dalmatiankoirilla. Ensimmäinen dogo argentinoni oli Kerberos Blanco Xandra, kutsumanimeltään Selma, josta tulikin kantanarttuni. 

Ensimmäinen dogopentueeni syntyi vuonna 2000. Tästä pentueesta sattumusten kautta kotiini jäi urospentu Paavi, Escarto’s el Buey. Joka on ollut ehdottomasti elämäni koira, aivan mahtava persoona. Paavi pärjäsi hienosti näyttelyissä ja jälkeläisiäkin syntyi 3 eri kennelnimen alle. Muotovaliotitteleistään huolimatta tämä koira oli niin upea luonteinen, että jäi varmasti kaikkien mieleen, jotka hänet tapasivat. 

Alla olevissa kuvissa alkuperäisissä linjoissani olevia koiria sekä pari kuvaa Vares -sheriffi leffan kuvauksista, joissa Casper (Escarto’s Stepan) esiintyi. 

Asuinpaikka on Turku ja elämäämme kuuluvat hyvin tiiviisti niin dogot kuin ranskanbulldogit. Pennut kasvavat kotonamme ns. olohuonepentuina tottuen lapseen. Minulla on ollut dogoja useimmiten 2 kerrallaan ja siinä joukossa ranskanbulldoggi. Tällä hetkellä kotonamme on pian 11 vuotta täyttävä Lumi (dogonarttu). Katsotaan miten kotimme täyttyvät koirista tulevaisuudessa. 

Kasvatan siis myös ranskanbulldoggeja sekä aikaisemmin erittäin pienimuotoisesti kääpiöbullterriereitä. Nämä rodut tulivat elämääni vuonna 2005.

Kennelnimeni on myönnetty 1997.

Vuonna 2009 sain Suomen Kennelliiton Vuolasvirta-palkinnon dogojen kasvatuksesta.

Kasvattejani on esiintynyt myös suomalaisessa tv-tuotannossa. Sarjassa Nymfit sekä uusimmassa Vares - Sheriffi elokuvassa.

Riikka Kivimäki


C.I.B. FI MVA EE MVA LT MVA V-14 BALTV-15 

ESCARTO'S FRAN DE STEPAN, jonka isä on

C.I.B. FI MVA EE MVA EE VMVA LT MVA HeW-10 V-10 HeW-11 EEV-12 EEV-13 HeW-14 V-15 EEVV-17 VV-17 HeVW-17 PMVV-17 

ESCARTO'S STEPAN ”Casper”, joka löytyykin narttulinjani takaa.

© 2021 Escarto’s | Kaikki oikeudet pidätetään
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita